Hírek

Virágos Gyuláért 2024.

Gyula Város Önkormányzata és a Gyulai Polgármesteri Hivatal ez évben is meghirdeti a városi virágosítási és környezetszépítési versenyt.

A verseny célja:

  • város idegenforgalmi vonzerejének, a települési virágfelületek növelése,
  • a környezet gondozottságának, ápoltságának harmonikus, városképbe illő, természeti adottságokhoz alkalmazkodó kialakítása,
  • nyilvánosságot és elismerést adni azon gyulai polgároknak, civil közösségeknek és vállalkozásoknak, akik közérdekű munkával szebbé, virágosabbá teszik közvetlen környezetüket.

A virágosítás és környezetszépítési verseny kategóriái:

I. virágos előkert

II. virágos balkon és ablak

III. ház előtti virágos közterület

IV. virágos intézmény és vendéglátóhely


A verseny nevezési határideje: 2024. július 1.

Különdíj 1.: „Legszebb belterületi kert”

A Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör is csatlakozott a városi versenyhez, egy különdíjjal szeretnék jutalmazni azt a szerény és a versenyre nem jelentkező kerttulajdonost, aki példaértékűen alakítja ki, gondozza és ápolja a városi, belterületi kertjét.

Különdíj 2.: „Legszebb külterületi kert”

A Gyulai Gazda- és Polgári Egyesület is csatlakozott a városi versenyhez, egy különdíjjal szeretnék jutalmazni azt a szerény és a versenyre nem jelentkező kerttulajdonost, aki példaértékűen alakítja ki, gondozza és ápolja a külterületi kertjét.

Különdíj 3.: „Az év ifjú virágkertésze”

A Wenckheim Krisztina Közalapítvány egy különdíjjal szeretné jutalmazni azt a szerény és a versenyre nem jelentkező ifjú virágkertészt, aki példaértékűen alakítja ki, gondozza és ápolja a virágoskertjét.

Különdíj 4.: „Az év ifjú konyhakertésze

A Wenckheim Krisztina Közalapítvány egy különdíjjal szeretné jutalmazni azt a szerény és a versenyre nem jelentkező ifjú konyhakertészt, aki példaértékűen alakítja ki, gondozza és ápolja a konyhakertjét.