Hírek

TÁJÉKOZTATÁS

A Gyulai Helyi Választási Iroda vezetője tájékoztatni szeretné a gyulai választópolgárokat a 2024. június 9. napjára kitűzött választásokkal kapcsolatban a következőkről:

A választásokon csak az a választópolgár vehet részt, aki szerepel a szavazóköri névjegyzékben.

A szavazóköri névjegyzékbe vételről a Nemzeti Választási Iroda a választópolgárok lakcímére, 2024. április 19. napjáig értesítőt küldött.

Az a választópolgár, aki 2024. április 19. napjáig nem kapta meg ezt az értesítőt, illetve az megsemmisült vagy elveszett, új értesítőt igényelhet a Helyi Választási Irodától. Új értesítőt igényelhet az a választópolgár is, akinek időközben megváltozott a lakcíme. Ez csupán lehetőség, mert a szavazásnak nem feltétele az értesítő megléte.

A Helyi Választási Iroda az értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe történt felvételéről azt a választópolgárt, aki új értesítő iránti igényét benyújtotta hozzá.

Ezzel egyidőben szeretnénk felhívni a választópolgárok figyelmét, hogy ellenőrizzék okmányaik érvényességét, mert a szavazáskor érvényes okmánnyal tudják magukat azonosítani. Érvényes okmányok hiányában nem tudnak élni a választójogukkal.

 

A Gyulai Helyi Választási Iroda elérhetőségei:

Székhely: 5700 Gyula, Petőfi tér 3.

Levelezési cím: 5701 Gyula, Pf. 44.

Web: www.gyula.hu

email: gyulaph@gyula.hu