Hírek

  • Gyula
  • >
  • Aktuális
  • >
  • Tájékoztatás tartalékos szakaszkötelék felkészítésről

Tájékoztatás tartalékos szakaszkötelék felkészítésről

A Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 101. Területvédelmi Zászlóalj (a továbbiakban:101. TVZ) 2024. február 28-29., 2024. március 5., 2024. március 12-14. és 2024. március 19-21. között, ,,Tartalékos szakaszkötelék felkészítést”, illetve „Lövész alapozó felkészítést” hajt végre Békéscsabán, az AB EXPO bázisán, valamint a Pósteleki erdő és a Marói erdő területén.

A fő kiképzési helyszíneken a nappali időszakban megnövekedett katonai jelenlétre és katonai járművekre, illetve a megszokottól eltérő éles zajhatásra lehet számítani. A feladatvégrehajtás gazdasági károk okozásával nem jár, tűzveszélyes tevékenység, növényzetírtás, új erdei utak kialakítása nem tervezett. A gyakorlatok során környezetkárosító, a környezetet közvetlenül veszélyeztető feladat (pl.: éles lövészet) nem tervezett. Az esetlegesen keletkező hulladék kezeléséről önállóan gondoskodunk.

Korábbi hasonló együttműködéseink során jogi akadály nem merült fel. A területileg illetékes erdészeti társaságot, más vadásztársaságokat és az Önkormányzatokat értesítem.

A 101. TVZ részéről kapcsolattartásra kijelölt személy:
Ulbert Dávid főhadnagy (+36-30-626-0386)

 

Huszár Ferenc ezredes
ezredesparancsnok