Hírek

  • Gyula
  • >
  • Aktuális
  • >
  • Lakossági tájékoztató a barnakőszén megrendelésének lehetőségeiről

A kialakult gazdasági helyzet, energiakrízis okozta nehézségek áthidalása érdekében, a Kormány elindította a magyarországi barnakőszén – programot. A program célja, hogy biztosítsa a lakosság téli fűtéséhez szükséges hazai barnakőszén megvásárlását elérhető áron.

A lakossági megrendelések teljesítésére az állami tulajdonban lévő Ormosszén Zrt. webáruházat hozott létre, amely elérhető az interneten a https://hazaiszen.hu weboldalon. A lakossági megrendeléseket regisztrációt követően ugyanúgy lehet intézni, mint bármely más webáruházban.

A Kormány intézkedéseivel összhangban az Önkormányzat közvetítői feladatokat lát el a megrendelések továbbításában azon lakosok részére, akik nem rendelkeznek internet eléréssel, és nincs olyan rokon, ismerős, aki támogatást tudna nyújtani a barnakőszén megrendelés lebonyolításában. Ezek a lakosok az önkormányzat ügyintézőjének segítségével tudnak megrendelést leadni.

Fontos hangsúlyozni, hogy az önkormányzat csak közvetítői feladatokat lát el a megrendelés továbbításában, a megrendelt szén kiszállításában és az áru ellenértékének kifizetésében nincs szerepe.

A megrendelőlap kitöltésében a Gyulai Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai- és Gazdaságfejlesztési Osztályán nyújtanak segítséget ügyfélfogadási időben.