Polgármester

A Gyulai Polgármesteri Hivatal irányítója


Dr. Görgényi Ernő

polgármester

Kedves Látogató!

Sok szeretettel köszöntöm Önt Gyula város hivatalos honlapján!

A felmérések szerint a magyar embereknek Gyula város neve hallatán először a gyulai vár, a hungarikummá minősített gyulai kolbász és a gyulai várfürdő jut eszébe. Ezekre az értékekre mi gyulaiak is rendkívül büszkék vagyunk, azonban ezen túl még rengeteg olyan épített, természeti és szellemi kincsünk van, amely jellemzi városunk múltját és jelenét, egyúttal meghatározza jövőjét is.

Gyula a Fekete- és a Fehér-Körös összefolyásától nem messze, utóbbi bal partján épült, mára részben nemzeti parkká nyilvánított és már az őskorban is lakott területen. Üdülőkörzetünk a Dél-Alföld régió egyetlen minősített gyógyhelye, egyben hosszú évek óta legnépszerűbb úti célja, köszönhetően sokszínűségének és lakói vendégszeretetének.

Igyekszünk polgáraink, vendégeink és a kor igényeit figyelembe véve, méltó módon megőrizni a múlt értékeit, óvjuk, ápoljuk hagyományainkat, ugyanakkor törekszünk a folyamatos megújulásra is.

Ma már nyugodt szívvel kijelenthető, hogy egy város internetes oldala nem más, mint a település virtuális arca, melyet lakói és vendégei felé mutat. Ezért a városi honlap megújításakor két cél lebegett a szemünk előtt.

Szolgáltató önkormányzatként szerettük volna a helyi lakosok tájékoztatását a lehető leghatékonyabbá, ügyintézését pedig a legegyszerűbbé tenni, kifejezve ezzel is, hogy az önkormányzat van a város polgáraiért és nem a polgárok az önkormányzatért.

Emellett ugyanilyen fontos szempont volt, hogy a város iránt érdeklődő, leendő vendégek számára is megmutassuk, mit kínál számukra településünk. Persze egy jól sikerült honlap csupán arra képes, hogy felvillantson valamit a szépségből és ízelítőt adjon az élményekből, de nem pótolhatja a személyes látogatást, hiszen Gyula nagyszerű úti cél, köszönhetően egyedülálló természeti és épített környezetének, egész évben pezsgő – a Kultúra Magyar Városa címhez méltó – kulturális életének, a több évtizedes múltra visszatekintő Várszínháznak s a fesztiválok, rendezvények sorának, melyeket kora tavasztól késő őszig rendezünk.

Remélem, hogy a virtuális találkozást hamarosan személyes is követi majd!

Kapcsolatfelvétel:

Postacím: 5701 Gyula Pf. 44.

Telefon: +3666526801
Telefax: +3666463143

E-mail: gorgenyi@gyula.hu