Hírek

TP-1-2012/1642 számú pályázat

2012. évi a NAKVI által kiírt tanyafejlesztési program keretében benyújtott TP-1-2012/1642 számú pályázatunk teljes bekerülési költsége 5.156.300 Ft., melynek támogatási összege 4.640.670 Ft. Az önerő 515.630 Ft. Az önerőből 393.700 Ft-ot a Gyulai Önkormányzat, a 121.930 Ft-ot pedig a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény költségvetése biztosította a pályázat lebonyolításához.

A pályázat megvalósításának kezdete. 2012.12.15.-e, befejezése 2013.04.30.

A lehetséges pályázati forrás: 5 millió Ft. volt 90%-os támogatottság mellett.

A pályázat célja a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás 3 tanyagondnoki szolgálatának – Gyula I., II., és Lőkösháza – fejlesztése. Ezen belül digitális tanyatérkép elkészíttetése és üzembe állítása Gyula közigazgatási területéhez tartozó tanyákról és külterületekről. A digitális tanyatérkép pontosan tartalmazza az egyes tanyák helyét, az oda vezető utat, és az utak minőségét megkönnyítve ezzel a tanyagondnokok, a rendvédelmi szervek és az egyéb segítség nyújtók gyors és pontos helyszínre jutását. A digitális tanyatérkép az országban egyedülálló, minta értékű.

A digitális tanyatérkép bekerülési összege: 3.937.000 Ft.

A tanyatérkép használatához beszereztünk egy laptop-ot operációs rendszerrel.

A tanyagondnokok gépjárműveinek biztonságos működtetése érdekében új autógumikat, a tájékozódás megkönnyítése miatt GPS készülékeket szereztünk be.

Az egészségügyi szolgáltatás eljuttatása Gyula I.,II., és Lőkösháza tanyás területeire vércukorszint és vérnyomásmérő készülékeket, és ehhez kapcsolódóan fertőtlenítő eszközöket szereztünk be pályázati pénzből. A tanyán élők számára a ház körüli apróbb javítások elvégzése érdekében szerszámokat vásároltunk tanyagondnokaink részére (Pl.: kalapács, fejsze, villáskulcs-, fogókészlet, stb.) A tanyagondnokainkat egészségvédelmük érdekében védőruházattal (kabát, csizma) szereltük fel a pályázat segítségével.

2013. évi a NAKVI által kiírt tanyafejlesztési program keretében benyújtott TP-1-2013/3062 pályázatunk esetében a megpályázható összeg 2 millió Ft volt.

A pályázat célja a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás 4 tanyagondnoki szolgálatának (Gyula I., II., Lőkösháza, Kétegyháza) fejlesztése a hiányzó eszközök beszerzése által.

Saját forrás: 177.972 Ft. Igényelt támogatás: 1.601.749 Ft. Teljes összeg: 1.779.721 Ft.

A megvalósítás időszaka: 2013.11.01-től 2014.04.30-ig.

A pályázat beadási határideje: 2013.08.07.-e. Döntés még nem született.

Pályázat eszközbeszerzése kiterjed a tanyagondnoki szolgálatok gépjárműveinek gumik illetve felnik beszerzésére, a Lőkösházi gépkocsi javítására, a tanyagondnokok számára még hiányzó kisgépek (pl: fűnyíró) és kéziszerszámok (pl: lombseprű, hólapát), védőeszközök (sapka, kesztyű , vízhatlan nadrág) beszerzésére, a szükséges irodaszerek, valamint számítógépek, nyomtatók megvásárlására.

Az előző évben elkészített digitális tanyatérkép külterületi használatához mobil-internet lehetőségét is tartalmazza a pályázat.

Ezen felül a biztonságos vezetés érdekében kihangosítók és ehhez megfelelő mobiltelefonok beszerzésére is pályáztunk.

Az előzőeken kívül Kétegyháza tekintetében (miután az előző pályázatban tanyás térség híján nem szerepelhetett) kiterjed medicinális eszközök (vérnyomás és vércukorszint mérő), munkaruházat (kabát, csizma) és kéziszerszámok beszerzésére pályáztunk.

Új szolgáltatásként Lőkösháza és Gyula I. tanyagondnoki szolgálat területén szociális mosatási lehetőséget is biztosítani kívánunk az arra rászoruló tanyai lakosság számára. Ehhez 2 db mosógépre is pályáztunk.