2020. február 16., vasárnap,  Julianna és Lilla
 
 
   
   
   
 

Hirdetmények

GYULA VÁROS JEGYZŐJÉNEK TÁJÉKOZTATÁSA ÜZEMKÉPTELEN GÉPJÁRMŰVEK ELSZÁLLÍTÁSÁRÓL
2020. január 31.

Ezúton tájékoztatom Gyula város lakosságát, hogy a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 20. §-a alapján a Gyulai Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletének munkatársai 2020. február 10. napjától kiemelt ellenőrzést indítanak a közterületen lévő elhagyott, üzemképtelen, hatósági jelzéssel nem rendelkező gépjárművekkel kapcsolatban.

 

Az ilyen gépjárművek szélvédőjén értesítés kerül elhelyezésre, mely tartalmazza, hogy amennyiben a tulajdonos 10 napon belül a jármű elszállításáról nem gondoskodik, úgy a Közterület-felügyelet a közterületről való eltávolítást – a jármű üzembentartójának költségére – elvégezteti. Ha a gépjármű tulajdonosa az elszállított járművet az elszállítástól számított hat hónapon belül nem veszi birtokba, a Közterület-felügyelet a járművet értékesítheti vagy más módon hasznosíthatja. Az elszállítás költsége – az elszállítási módtól függően – akár a 20 000,- Ft + áfa összeget is elérheti, a tárolás napi költsége pedig 500,- Ft + áfa.

 

A fentiekre tekintettel tisztelettel kérem az üzemképtelen, hatósági jelzéssel nem rendelkező járművek tulajdonosait, illetve üzembentartóit, hogy szíveskedjenek gépjárműveiket a közterületről haladéktalanul eltávolítani annak érdekében, hogy a hatósági intézkedést és az azzal járó költségek megfizetését elkerülhessék. A már elszállított gépjárművek esetében a költségek mérséklésére nincs lehetőség.

 

Együttműködésüket köszönöm!

 

Gyula, 2020. január 31.

 

                         

 

Dr. Csige Gábor

 

 

 
 

boritek_ikon.pngGyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének Polgármesteri Hivatala
Székhely: 5700 Gyula, Petőfi tér 3.
Postacím: 5700 Gyula, Pf. 44.

telefon_ikon.png


Telefon: 06 66 526-800
Telefax: 06 66 526-819
E-mail: gyulaph@gyula.hu
Belföldi jogsegély, szakhatósági ügyek: tokajine@gyula.hu