2023. március 31., péntek,  Árpád
 
 
   
   
   
 

Hirdetmények

FIGYELEM, FORGALMIREND-VÁLTOZÁS! (körforgalom I. ütem)
2019. április 11.

Hamarosan megkezdődnek az Eötvös utca–Béke sugárút–Árpád utcai körforgalom kivitelezési munkálatai, melyek forgalmirend-változással járnak. A kivitelezés három ütemben valósul meg.

Az első ütemben az Árpád utca Béke sugárút felőli vége kerül lezárásra 2019. április 16-án 04.00 órától várhatóan május 6-ig.

A csomópont a Béke sugárút felé a 48-as utcán és a Kálvin utcán kerülhető ki. A környék lakóit szórólapokkal is tájékoztattuk, a csomópontot érintő forgalmirend-változást közlekedési táblák jelzik.

A változás a Magvető Református Iskolához érkező és onnan távozó autóbuszforgalmat is érinti. A DAKK Zrt. munkatársaival történet egyeztetés alapján, a szállítás viszonylagos zavartalanságának biztosítása érdekében a csomópont átépítési munkálatai alatt az iskola előtti buszmegállóhely ideiglenesen a Petőfi tér 4. szám, azaz a Református templom elé, a 3 db kijelölt gépjárműparkoló helyére kerül át, így a buszjáratok a Petőfi téren vissza tudnak fordulni, és tovább tudnak közlekedni a buszállomás felé. Április 16-án reggel már az új megállóban áll majd meg a busz.

A forgalmirend-változással kapcsolatos információk elérhetőek a környező intézményekben és a Városháza kapualjában kihelyezett térképeken.

A csomópont átalakításával kapcsolatban 2019. április 17-én (szerdán) 17.00 órakor dr. Görgényi Ernő polgármester lakossági fórumot tart a Városháza dísztermében.

A csomópont körforgalommá alakítása jelentősen növeli a közlekedés biztonságát, ugyanakkor csökkenti a várakozással töltött időt is. A környéken a közlekedésbiztonság kiemelt fontosságú, a csomópont közelében két általános iskola, két óvoda, művészeti iskola, gyermekorvosi rendelők, tornacsarnok és kulturális központ is található, ezek mellett a forgalmat a bíróság és a rendőrség közelsége is növeli.

A 129,5 millió forint összértékű beruházás 107,8 millió forint pályázati támogatással valósul meg. A munkálatok befejezésének tervezett időpontja 2019. augusztus 31.

Megértésüket, szíves türelmüket köszönjük!

2019. április 11.                              

                                                                    Gyula Város Önkormányzata

 

Térkép: HISZI - Térkép Kft. 

      logo_uj_hiszi_pn.png

 

 
 

boritek_ikon.pngGyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének Polgármesteri Hivatala
Székhely: 5700 Gyula, Petőfi tér 3.
Postacím: 5700 Gyula, Pf. 44.

telefon_ikon.png


Telefon: 06 66 526-800
Telefax: 06 66 526-819
E-mail: gyulaph@gyula.hu
Belföldi jogsegély, szakhatósági ügyek: tokajine@gyula.hu